Home
Kuna Middle School
1360 West Boise Street, Kuna, ID 83634

Quick Links

principal

Principal - Paul Souza

From the Principal Read More...

kms chrome

KMS 1:1 Learning Project

The transformation taking place at Kuna Middle School during the 1:1 project is monumental. Like all aspects of a students' education, parent and community support and involvement is crucial in making it a success.Read more...
calendar

Calendar

KMS Events Calendar. Read more...
kms-contacts

KMS Staff Contacts

Staff Contacts Read more...
  • Register

2016 8th Grade Portfolio Day

Dear 8th grade parents,

 

May 3rd is portfolio day for your child. The day is split into two parts:

 

In the morning:

  • Students will arrive at the middle school as usual. Buses will run and school will start at the normal start time.

  • Students will do their portfolio presentation.

  • At approximately 12:15, students will board buses to be taken to Kuna High School.

 

In the afternoon:

  • Once they arrive at KHS, students will be escorted to the cafeteria to learn about the KHS lunch process, expectations, and to eat lunch. Students will need their ID card to eat lunch.

  • After lunch, they will spend the afternoon in the KPAC and gymnasium learning about sports, organizations, and general KHS expectations.

  • They will also be given a guided tour of KHS and have time to ask questions.

  • Students will be released at the 3:25pm bell (the normal KHS release time), and should arrive home at approximately the same time as usual.

 

Notes:

  • Students who would like to bring their own lunch to KHS are welcome to do so.

  • We are working together with the KSD Bus Department to ensure every student knows their bus number for going home ahead of time. You will receive a separate email indicating which bus number your student will ride home.

  • If students do not have a bus assigned to them, it is because they live within the walking zone of the high school.

  • If you choose to pick up your child after school, you may pick them up at KHS. They will not be returning to the middle school.


If you have any questions, feel free to contact KMS at 922-1002 or KHS at 955-0200.

 


 

Apreciables padres de alumnos de 8º grado,

 

El jueves, 3 de mayo es el día de la presentación de los portafolios. El día estará dividido en dos partes:

En la mañana:

  • Los alumnos llegarán a sus escuelas como de costumbre. Los recogerá el autobús escolar y las clases iniciarán a la hora normal.  

  • Los alumnos realizarán su evaluación de desempeño.

  • Aproximadamente a las 12:15, los alumnos abordarán los autobuses que los llevarán a Kuna Middle School.

Por la tarde:

  • Una vez que lleguen a KHS, los alumnos se van a trasladar a la cafetería para aprender sobre el proceso y las expectativas de la hora del almuerzo en KHS. Los alumnos van a necesitar su Credencial de Identificación

  • Despues de comer el almuerzo, ellos pasaran el medio dia en el KPAC y en el gimnasio para aprender acerca de las deportes, organizaciones y en general las expectativas de KHS.

  • También se les dará un recorrido por KHS en el cual podrán hacer preguntas.

  • Los alumnos saldrán a las 3:25 (hora normal de salida de KHS), y llegaran a casa aproximadamente a la hora normal

 

Notas:

  • A los alumnos, se les permitirá que traigan su propio lonche a KHS si lo desean

  • Estamos colaborando con el Departamento del Transporte Escolar de KSD para asegurar que cada alumno esté informado con anticipación sobre su número de autobús para ir a casa.

  • Si los alumnos no tienen un autobús asignado, es porque viven dentro de la zona cercana de la escuela.

  • Si usted decide recoger a su hijo/a después de las clases, ustedes los pueden recoger en KHS. Ellos no van a regresar a KMS.  

Si ustedes tienen alguna pregunta favor de comunicarse a  KMS al 922-1002 o KHS al 955-0200.

2016 6th Grade Portfolio Day

Dear 6th grade parents,

 

May 3rd is portfolio day for your child. The day is split into two parts:

 

In the morning:

  • Students will arrive at their 6th grade schools as usual. Buses will run and school will start at the normal start time.

  • Students will do their performance assessment.

  • At approximately 12:00, students will board buses to be taken to Kuna Middle School.

 

In the afternoon:

  • Once they arrive at KMS, students will go to 7th grade classrooms to learn about the KMS lunch process and expectations.

  • Students will be escorted to the cafeteria to eat lunch and then go outside for a recess time.

  • After lunch, they will come back to 7th grade classrooms to learn about KMS expectations and our Chromebooks.

  • They will also be given a guided tour of KMS and have time to ask questions.

  • Studentswill be released at the 3:07pm bell (the normal KMS release time).

  • Students will do a “practice run” of going home on secondary bus routes.This means they take a different bus home, and will arrive at a later time.

 

Notes:

  • We are working together with the KSD Bus Department to ensure every student knows their bus number for going home ahead of time. You will receive a separate email indicating which bus number your student will ride home.

  • If students do not have a bus assigned to them, it is because they live within the walking zone of the middle school.

  • Students will arrive home later than usual, since KMS releases at 3:07pm and buses usually don’t leave the parking lot until 3:15.

  • Students who would like to bring their own lunch to KMS are welcome to do so. Teachers will collect lunches and bring them on the bus to KMS.

  • If you choose to pick up your child at KMS, please enter the bus entrance on the East side of the large parking area and form two lines - one down the sidewalk and one between the rows of parking - facing the school.

 

If you have any questions, feel free to contact us at 922-1002.  

 

We look forward to seeing our new class of KMS students again on May 3rd!

 


 

Apreciables padres de alumnos de 6º grado,

 

El jueves, 3 de mayo es el día de la presentación de los portafolios. El día estará dividido en dos partes:

 

En la mañana:

  • Los alumnos llegarán a sus escuelas como de costumbre. Los recogerá el autobús escolar y las clases iniciarán a la hora normal.  

  • Los alumnos realizarán su evaluación de desempeño.

  • Aproximadamente a las 12:00, los alumnos abordarán los autobuses que los llevarán a Kuna Middle School.

 

Por la tarde:

  • Una vez que lleguen a KMS, los alumnos se van a trasladar a las aulas de 7º grado para aprender sobre el proceso y las expectativas de la hora del almuerzo en KMS.

  • Los alumnos serán escoltados a la cafetería para almorzar y luego saldrán al recreo.

  • Despues de comer el almuerzo, ellos regresarán a las aulas de 7º grado para aprender acerca de las expectativas de KMS y los Chromebooks.

  • También se les dará un recorrido por KMS en el cual podrán hacer preguntas.

  • Los alumnos saldrán a las 3:07pm (hora normal de salida de KMS).

  • Los alumnos tendrán una “práctica” de ir casa en las rutas de los autobuses de KMS.Esto significa que se irán a casa en un autobús diferente, y llegarán a una hora más tarde.

 

Notas:

  • Estamos colaborando con el Departamento del Transporte Escolar de KSD para asegurar que cada alumno esté informado con anticipación sobre su número de autobús para ir a casa.

  • Si los alumnos no tienen un autobús asignado, es porque viven dentro de la zona cercana de la escuela.

  • Los alumnos llegarán a casa más tarde de lo normal, ya que las clases terminan a las 3pm en KMS y los autobuses salen del estacionamiento a las 3:15.

  • También, se les permite a los alumnos que traigan su propio lonche a KMS si lo desean. Los maestros recogerán los lonches y los llevarán en el autobús a KMS.

  • Si usted decide recoger a su hijo/a en KMS, por favor entre por la entrada de los autobuses en el lado este en el área del estacionamiento y formen dos líneas - una por la acera y la otra entre las filas del estacionamiento - frente de la escuela  

 

Si ustedes tienen alguna pregunta, por favor comuniquese a KMS al 922-1002.  

 

¡Estamos muy entusiasmados por conocer a la nueva clase de KMS el jueves, 3 de mayo!

6th Grade Transition Night 2016

6thGradeTransitionPic


 

6thGradeTransitionFlyer2016Spanish

Portfolio Night 2016

PortfolioNightFlyer2016


 

 PortfolioNight2016Spanish

 

Fall 2015 Newsletter

Click to check updates and current events.  

English

Spanish

2015-2016 Daily Schedule

KMS DAILY SCHEDULE

2016/2017

Click here to download or print

KMS Regular Schedule

 

8th graders    
7:50 - 7:55              Pick up Chrome books from Advisory                 5 min
7:55 -  9:24             1st Block + 5 minutes for Announcements         89 min
9:28 - 10:52             2nd Block                                                   84 min
10:56 -12:20            3rd Block                                                    84 min
12:20 -12:33            REAL TIME (with Block 3 teacher)                   13 min
12:33 - 1:03             Lunch                                                       30 min
1:08 -  2:32             4th Block                                                    84 min
2:36 -  3:07             Advisory                                                     31 min

 

7th graders    
7:50 – 7:55              Pick up Chrome books from Advisory                 5 min
7:55 - 9:24              1st Block + 5 minutes for Announcements         89 min

9:28 - 10:52             2nd Block                                                   84 min
10:52 -  11:05          REAL Time(with Block 2 teacher)                          13 min
11:05 -  11:35          Lunch                                                                      30 min
11:40 -  1:04            3rd Block                                                    84 min

1:08 -  2:32             4th Block                                                    84 min
2:36 -  3:07             Advisory                                                     31 min

 

Wednesday Collaboration Day Schedule

 

8th graders

8:50 – 8:55              Pick up Chrome books from Advisory                 5 min

8:55 – 10:09            1st Block + 5 minutes for Announcements         72 min

10:13 – 11:22          2nd Block                                                    69 min

11:26 – 12:35          3rd Block                                                     69 min

12:35 – 12:48          REAL Time(with Block 3 teacher)                      13 min

12:48 – 1:18            Lunch                                                         30 min

1:23 – 2:32              4th Block                                                     69 min

2:36 – 3:07              Advisory                                                      31 min

7th graders

8:50 – 8:55              Pick up Chrome books from Advisory                  5 min

8:55 – 10:09            1st Block + 5 minutes for Announcements          72 min

10:13 – 11:22          2nd Block                                                     69 min

11:22 – 11:35          REAL Time(with Block 2 teacher)                      13 min

11:35 – 12:05          Lunch                                                         30 min

12:10 – 1:19            3rd Block                                                     69 min

1:23 – 2:32              4th Block                                                    69 min

2:36 – 3:07              Advisory                                                     31 min

Early Release Schedule (10:50)

7th & 8th graders    
7:50 - 7:55              Pick up Chrome books from Advisory                 5 min
7:55 - 8:35              1st Block + 5 minutes for Announcements          40 min
8:39 - 9:14              2nd Block                                                    35 min
9:18 - 9:53              3rd Block                                                     35 min
9:57 – 10:32            4th Block                                                     35 min
10:36 – 10:50          Advisory (Hand in Chrome book)                      14 min

Event Schedule

 

8th graders    
7:50 - 7:55              Pick up Chrome books from Advisory                  5 min

7:55 - 9:09              1st Block                                                    74 min

9:13 - 10:22             2nd Block                                                   69 min

10:26 - 11:35           3rd Block                                                    69 min

11:35 - 11:48           REAL Time (with Block 3 teacher)                    13 min

11:48 - 12:18           Lunch                                                        30 min

12:23 - 1:32             4th Block                                                    69 min

1:36 - 1:57              Advisory                                                     21 min

1:57 - 3:07               Event                                                        70 min

 

7th graders    
7:50 - 7:55              Pick up Chrome books from Advisory                  5 min

7:55 - 9:09              1st Block                                                     74 min

9:13 - 10:22             2nd Block                                                    69 min

10:22 - 10:35           REAL Time (with Block 3 teacher)                     13 min

10:35 - 11:05           Lunch                                                         30 min

11:10 - 12:19           3rd Block                                                     69 min

12:23 - 1:32             4th Block                                                     69 min

1:36 - 1:57              Advisory                                                      21 min

1:57 - 3:07              Event                                                          70 min